” پروین، آوایی ممنوع که با وجود ممنوعیت، انقلابی در سکوت خوانندگی زنان ایرانی رقم زد!” این خواننده ی زن بزرگ ایرانی امروز از دنیا رفت.
پروین، خوانندهی معروف موسیقی ایرانی، پس از سالها فعالیت هنری، به دنیای ابدی رفت.
در سال ۱۳۱۷، تهران شاهد تولد پروین نوریوند (پروین)، فرزانه صدا و ترانهسرای ایرانی بود. پروین در ابتدا به عنوان کارمند بانک بازرگانی (شاهنشاهی) شغف خوانندگی و هنر را در دل خود پنهان کرده بود. اما تحت هدایت همایون خرم و با حمایت یکی از خانوادهاش، از خود گذشت. و وارد عرصهی هنر شد.
با خواندن بیش از ۳۰۰ ترانه و آواز، پروین در دهههای ۳۰ و ۴۰ به عنوان یکی از مهمترین و برجستهترین خوانندگان زمان خود محسوب میشود. آثاری چون “غوغای ستارگان”، “پیک سحری”، “درد عشق و انتظار” و “زمستان” جزو بهترین آثار او به شمار میآید.
همراهی مستمر پروین با آهنگسازانی چون همایون خرم، مرتضی حنانه، مرتضی محجوبی، جواد لشگری و انوشیروان روحانی، شاهکارهایی از آثار ماندگار موسیقی ایرانی را بوجود آورد.
پروین پس از سالها درخشش در دنیای موسیقی، در سال ۱۳۵۳ از صحنه خوانندگی کنارهگیری کرد. و دیگر به خواندن نپرداخت.
او تا آخرین لحظات عمرش در تهران زندگی میکرد و در سن ۸۵ سالگی از دنیا رفت.
💡 پروین نوریوند (پروین)، خوانندهای که به واسطهی قطعهی ماندگار “غوغای ستارگان” به یاد مانده، در سن ۸۵ سالگی دار فانی را وداع گفت. در ویدیویی که در سال گذشته منتشر شد، شاهد بازخوانی او این قطعهی معروف هستیم. او طی دوران فعالیت هنریاش حدود ۳۰۰ ترانه و آواز را به اجرا درآورد.