۱۳ سال پیش در نهم دی ماه ۱۳۸۸ بود که تظاهرات ۹ دی به صورت گسترده و بزرگ بر علیه جنبش سبز ۸۸ رقم خورد. تظاهرات مذکور، این جنبش را برای همیشه نابود کرد.
سال ۸۸ پر از وقایع تلخ و شوم است. از نابود شدن امیدهای مردم به آینده درخشان گرفته تا کشته شدن جوانان…
علت آغاز وقایع ۸۸
مردم ایران به ویژه زنان و دختران ایرانی از ظلم دولت قبل به ستوه آمده بودند. هر نوع تحقیر و توهینی به جایگاه زن را در آن ۴ سال تحمل نموده بودند. گشت ارشاد در آن سال ها بود که پدیدار شده بود. قشر افراطی هر نوع ظلمی به زنان و دختران روا داشته بود. اما انتخابات ۸۸ امیدهایی را در دل زنان و دختران پدیدار کرد. امید آزادی…
آن ها همه تلاش خود را کردند تا به آزادی برسند. اما تلاش هایشان بی نتیجه شد. و گروه زیادی کشته و دستگیر شدند.
عاشورا ۸۸
این اتفاق ها را مردم به افراطیون مذهبی و در نهایت دین ربط می دادند. همین مسئله منجر به بیزاری مردم از دین گشته بود. در نهایت عاشورا و تاسوعا فرا رسید. گروهی این بار به جای عزاداری، جشن گرفته و به اعتراضات خود ادامه دادند.
متاسفانه این اشتباه محاسباتی بود. حوادث رخ داده از سوی افراطیون متظاهر رخ داده بود. و به هیچ وجه به دین ربطی نداشت. دین رحمت است و نه ابزار کشتار و نفرت.
خشم مردم و تظاهرات ۹ دی
اشتباهات رخ داده، خشم مردم عامه را در پی داشت. و مشابه حادثه رخ داده برای مصدق، منجر به دوری مردم عامه و در نهایت سرنگونی جنبش گردید. سرانجام تظاهرات ۹ دی پایان تمام ماجراهای ۸۸ گشت.
سخن پایانی درباره وقایع سال ۸۸ و تظاهرات ۹ دی
با وجود اینکه ۱۳ سال از آن روزها می گذرد و مردم بارها به اعتراضات مختلف دست زده اند اما اگر جنبش مردم سال ۸۸ به انحراف کشیده نمی شد، آن جنبش به مراتب هزینه کمتری برای ایران و حتی حکومت نسبت به وقایع این ۱۳ سال می داشت. آن زمان فقط دعوا بر سر احزاب داخلی بود. عامه مردم همچنان اعتقادات مذهبی و ملی گرایی خود را داشتند. و به آینده امیدوار بودند اما اکنون…