ممنوعیت نام دختر آبی و وریا غفوری
ممنوعیت نام دختر آبی و وریا غفوری قبل از بازی به هواداران استقلال اعلام شد اما آنان بیتوجه به تهدیدها به حمایت این دو پرداختند.
طبق گفتههای یکی از هواداران قبل از شروع بازی، برخی از مسئولان فدراسیون به زنان هشدارهایی دادند. از جمله این هشدارها این بود که اسمی از سحر خدایاری (دختر آبی) و وریا غفوری نیاورند و آنها را تشویق نکنند. تا دردسر نشود و بتوانیم برای بازیهای بعدی هم مجوز ورود را راحت بگیریم.
ورود زنان به استادیوم پس از ۴۰ سال
تعداد محدودی از بانوان در 25 آگوست 2022 برای تماشای بازی فوتبال داخلی در ایران توانستند بالاخره به استادیوم بروند. اما با این وجود این قانون رسمی برای همیشه لغو نشده است.
در واقع، تنها برخی از زنان پس از سالها محکومیت بینالمللی این قانون تبعیضآمیز ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاهها، اجازه خرید تعداد بسیار محدودی بلیت را داشتند.
چند مسئله مهم دیگر در این باره عبارتند از:
- 500 بلیت برای ورزشگاهی با 100000 صندلی در اختیار زنان قرار گرفت.
- زنان مجبور به استفاده از ورودی جداگانه شدند. و از نشستن در کنار مردان منع شدند.
- زنان هوادار به احترام دختر آبی، زن جوانی به نام سحر خدایاری که در مدتی که به دلیل تلاش برای ورود به ورزشگاه تحت تعقیب قرار داشت خودکشی کرد، شعار دادند.
گفتههای حضار در استادیوم
یکی از هواداران استقلال در واکنش به این اتفاق گفته است: «و امروز بالاخره برای تشویق تیم محبوبم رفتم آزادی.»
درباره گزینشی بودن یا نبودن زنان نیز گفته بود: «نه. مشخص بود که همه فوتبالی بودن. جو عالی بود جایگاه ۴ رو هم باز کردن و مثل اینکه همهی خانمهایی که جلو در بودن حتی اگه بلیط نداشتن راه دادن.»
یکی از فیلمبردارهای بازی نیز تعریف کرده است: «جو اصلن چیز دیگری بود. آدمها خجالت میکشیدند فحش رکیک بدهند در حضور زنان ورزشگاه.»
سخن پایانی دربارهی ممنوعیت نام دختر آبی و وریا غفوری
به عقیده محب نیوز چهار بازی اگر حضور زنان را طاقت بیاورند، میفهمند حتی کنار هم نشستن زنان و مردان و حجم حضور بیشتر زنان، فضای آن نرینهخویی هتاکانهی حاکم بر استادیومها را هم حل خواهد کرد. مرهم خواهد بود بر آن «فرهنگ فوتبال»؛ که داشتیم، و سالهاست دیگر نداریم.